Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. İzindeyiz ATAM.
» » 2015 Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?



saatler ne zaman geri aliniyor, saatler 1 saat geri alindi mi, 8 kasım saati 1 saat geri aldık, saatler neden geri alınır, saatler neden geri alınıyor

Herkes bunu merak ediyor. Saatler ne zaman geri alınacak? İşte merakla beklenen saatlerin geri alınacağı gün...

Saatler bu gece yani 7 kasım'ı 8 kasım'a bağlayan cumartesi gecesi saatler 1 saat geri alınacak. Bu gece saatiniz 1 saat geri almayı unutmayın....

Yaz saati uygulamasını sona ermesi ile Türkiye 8 kasım 2015 pazar günü saatlerini 1 saat geri alacak. Bu gece saat 04:00 itibari ile saatler 1 saat geri alınacak.

25 Ekim 2015 Pazar günü tüm dünya saatlerini 1saat geri almış, Türkiye ise 1 kasım seçimleri nedeni ile saatlerin geri alınmasını 8 kasım'a kadar ertelemişti. 7 kasım cumartesi gecesi yani bu gece saat 04:00 da yani pazar sabahı 1 saat geri alacağız.

Mart 2016 da saatlerin 1 saat ileri alınması bekleniyor...

Saatlerinizi geri almayı unutmayın....

SAATLER NEDEN GERİ ALINIYOR?
YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir. 

Türkiye'de yaz saati uygulaması, 1972 yılından beri aralıksız ve tüm ülke çapında istisnasız uygulanmaktadır. Yaz saati uygulamasının faydalı olup olmadığı uzun yıllardır tartışma halindedir. Bu konuda Enerji Bakanlığı konunun halk tarafından da bilinmesi ve fikir alınması adına son yıllarda çeşitli anketler ve makaleler yayınlamıştır. 2013 yılında toplanan Bakanlar Kurulu kararı ile 27 Ekim 2013 tarihinde saatlerin bir saat geri alınması kararı ile uygulamaya son verilmiştir. Ancak gerekli görülen lüzum üzerine uygulamaya devam edilmektedir. 

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Leave a Reply