Sebzeli Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı et,
- 300 gr bezelye,
- 2 adet patates,
- 15 adet arpacık soğan,
- 1 adet havuç,
- 1 adet büyük boy domates,
- 3 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağı,
- Karabiber,
- Tuz,
- Kekik,
- Pul biber (isteğe bağlı),
- Yağlı kağıt.
Sebzeli Kağıt Kebabı Yapılışı
Patatesleri, havucu, domatesi ve sarımsakları soyup küp küp doğrayalım.
Arpacık soğanların kabuklarını soyalım.
Bir kaba eti, bezelyeyi doğradığımız sebzeleri, soğanları, sarımsakları koyalım.
Üzerine baharatları, tuzu ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
Sonra salçayı su ile açıp ilave edelim ve karıştıralım.
Yağlı kağıdın tam ortasına 4-5 yemek kaşığı etli karışımdan koyup yanlarını kıvırarak paket yapalım.
Bu şekilde 5 paket hazırladım.
Daha sonra hazırladığımız paketleri fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında 45-50 dakika pişirelim.
Servis tabağına alıp üsten artı şeklinde kesip kenarlarını kıvırıp sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok :